Τί είναι η Προσωπική Ανάπτυξη και πώς βοηθάει στο να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Μάθε περισσότερα για το νέο εντατικό σεμινάριο αυτοβελτίωσης “GROW” εδώ.

Η Προσωπική Ανάπτυξη είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, κατά την οποία το άτομο προσπαθεί να αναπτυχθεί με υγιή τρόπο και να εξελίξει διάφορες πτυχές της ζωής του, αλλά και προσωπικές δεξιότητες.


Είναι τόσο σημαντική η Προσωπική Ανάπτυξη;

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει μέσα σε ένα σύστημα οικογένειας. Μέσα σε αυτό, έμαθαν διάφορες δεξιότητες και τρόπους να ζουν τη ζωή.

Ως ενήλικες, οι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίζουν διάφορες αντιξοότητες που έρχονται στο δρόμο τους. Δυσκολίες στις σχέσεις, οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα, αίσθηση κενού, έλλειψη στόχων, άγχος, κλπ. είναι κάποια από τα πιο κοινά ζητήματα που απασχολούν τον κάθε άνθρωπο κατά καιρούς.

Παρόλο λοιπόν, που έχουμε μάθει διάφορους τρόπους στο να διαχειριστούμε τις δυσκολίες, στη πορεία της ζωής μας, ίσως αντιληφθούμε ότι κάποιοι από αυτούς δεν μας ταιριάζουν, δεν μας βοηθάνε ή ότι χρειαζόμαστε και άλλους.

Η εκμάθηση νέων τρόπων και η βελτίωση αυτών που ήδη κατέχουμε, ανήκει στη σφαίρα της Προσωπικής Ανάπτυξης.


Και τί θα συμβεί αν ασχοληθώ με τη Προσωπική μου Ανάπτυξη;

Μαθαίνοντας νέες δεξιότητες και δουλεύοντας με τον εαυτό μου, πετυχαίνω πολλά διαφορετικά οφέλη:

  1. Πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου. Έτσι, αναγνωρίζω τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου, δείχνω κατανόηση στις αδυναμίες μου, αγαπάω όλες τις πλευρές μου και θέτω νέους στόχους. Βγαίνω στην επιφάνεια και διεκδικώ μια ευτυχισμένη ζωή.
  2. Πιστεύω περισσότερο στις σχέσεις μου. Εφόσον πιστεύω ότι αξίζω να αγαπηθώ, με τη στάση μου υποστηρίζω και κάνω ότι μπορώ για να έχω καλές και ποιοτικές σχέσεις. Έτσι, επικοινωνώ περισσότερο τις ανάγκες μου και προσπαθώ σιγά-σιγά να εκφράζω τα όρια μου.
  3. Προσέχω και φροντίζω τον εαυτό μου. Βάζω στόχους και προσπαθώ να τους πετύχω, δίνω υπόσταση στα όνειρα μου και προσπαθώ να τα πραγματοποιήσω. Βάζω προτεραιότητα εμένα και καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι κάτι που βλάπτει τις σχέσεις μου, αλλά τις ωφελεί.
  4. Χαίρομαι περισσότερο τη ζωή!
Θέλω να μάθω περισσότερα

Πώς θα εστιάσω στην Προσωπική μου Ανάπτυξη;

  • Διαμόρφωσε ένα προσωπικό πλάνο και όραμα. Πώς θες να είσαι τους επόμενους μήνες, τον επόμενο χρόνο; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου;
  • Κατανόησε ότι όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις. Πάντα υπάρχει η ευκαιρία να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος, πάντα μπορείς να βελτιώσεις τη θέση σου μέσα στις σχέσεις, πάντα μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις για τα όνειρα σου.
  • Ενίσχυσε τη ψυχική σου ανθεκτικότητα. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της και εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε, δεν είναι να αποφεύγουμε τις δυσκολίες, αλλά να γίνουμε πιο δυνατοί και ανθεκτικοί ώστε να τις διαχειριστούμε. Αυτό δεν έρχεται από μόνο του. Χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια και χρόνο.
  • Αποδέξου τα λάθη σου και κάνε το επόμενο βήμα. Μη ζεις στο παρελθόν, ό,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Αναρωτήσου, τί μπορείς να κάνεις στο παρόν για να πετύχεις μια καλύτερη ζωή.
  • Μη σταματάς να επενδύεις στον εαυτό σου και επέτρεψε του να μαθαίνει νέες δεξιότητες. Οι συζητήσεις με φίλους ή με σημαντικούς ανθρώπους, η ανάγνωση βιβλίων, η καταγραφή των προσωπικών σκέψεων, η ψυχοθεραπεία, η παρακολούθηση εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων, όλα αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν στο να βελτιώσεις εσένα και τη ζωή σου.

Η Προσωπική Ανάπτυξη δεν είναι εγχειρίδιο και συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις θα πετύχεις.

Πηγάζει από σένα και είναι μια διαδικασία που έχει διάρκεια εφ’ όρου ζωής.

Αρκεί να ψάξεις μέσα σου τί είναι αυτό που θες και να πιστέψεις ότι το αξίζεις.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Μια σκέψη στο “Τί είναι η Προσωπική Ανάπτυξη και πώς βοηθάει στο να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω